Allmänt

Video på beachvillorna och ”söderhavet”

5 meter från Varamobadens över 2 km långa söderhavsliknande sandstrand i Motala ligger mina tre ”designvillor”. De har ett helt otrolig läge och fantastisk utsikt (en av Sveriges vackraste är en vanlig kommentar). Sandstranden och sjöbotten är långgrund och av finaste pudersand. Det kristallklara vattnet är i princip drickbart.

Husen som jag kallar Beachvillan är kända från Aftonbladets inredningsbilaga och tidningen ”Vårt Nya hus”. De ligger i Varamobadens lugna kvarter, tar man en promenad längs sandstranden så hittar man: Restauranger, äventyrsgolf, padelbanor, tennisbanor, SUP- och trampbåtsuthyrning, beachvolleyboll mm. Delvis fri tillgång till två stabila havskajaker ingår för utforskning av den fina naturen här.

Beachvillan är ett ställe där lugn och ro gäller. Det vill säga, inga partyfolk, skällande hundar eller väldigt livliga barn. Uthyrning sker de tider jag inte själv nyttjar husen.

Högsommardagar kan ibland en vägbom blockera ett par hundra meter innan ni kommer hit. Är så fallet så är det bara att fälla upp den och fälla ned den igen efter passage. Bommen har inget lås.

Sten Jakobsson

Läs om Beachvillan i tidningen ”Vårt Nya Hus”

Läs om Beachvillan i Aftonbladet

 

Comments are closed.